Wednesday, August 22, 2012

İmam Bayıldı Tarifi











İmam Bayıldı Tarifi











Malzemeler :



















  • 10 tane patlıcan

















  • 500 gr. domates

















  • 500 gr. soğan

















  • Yarım litre zeytinyağı

















  • İki diş sarımsak

















  • Bir demet maydanoz

















  • 25 gr. şeker

















  • Tuz
















Tarifi :

















  • Patlıcanların iki başı kesilir.

















  • Kenarlarında ikişer san­timetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur.

















  • Soyulan kısım dörde kesilir.

















  • Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bek­letilir.

















  • Yıkanır. Kızdırılmış yağda kızartılır.

















  • Tepsiye dizilir. 

















  • Soğan ayrı bir kaba doğranır.

















  • Kalan zeytinyağı hafifçe kav­rulur.

















  • Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır.

















  • Do­mates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir.

















  • Pat­lıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur.

















  • Tuz, şeker, yarım limon sıkılır.

















  • Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir.

















  • Bir – iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir.



















Yemek servise hazır, afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment