Wednesday, August 22, 2012

Cevizli Bafra Nokulu Tarifi

Cevizli Bafra Nokulu


Malzemeler

  • 1 kahve fincanı süt


  • 1 kahve fincanı su


  • 1 kahve fincanı sıvı yağ


  • 1 kahve fincanı toz şeker


  • 1 silme çorba kaşığı kuru maya


  • 1 kahve fincanı ılık su


  • 1 çorba kaşığı sirke


  • 2 yumurta (birisi üstü için)


  • yaklaşık 3 su bardağı un


  • yufkanın üstüne sürmek için sıvı yağ

İçi İçin :

  • 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz


  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı

Ilık suyun içinde bir çorba kaşığı toz şeker eritip, içine kuru mayayı serpin, kabarması için 5-10 dakika bekletin. Tüm sıvı malzemeleri karıştırıp, unu ekleyip hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır, gerekiyorsa azar un ekleyerek kıvamı tutturun.



Nokul Hamuru


Hamurun üstüne nemli bez örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur 2 katı olunca, hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde unla yuvarlayın, unla açın. Yufka istenen büyüklüğe gelince, yufkanın üstüne fırça ile yağ sürüp iç malzemeyi serpin.


nokul ixE7 malzemesi


Yufkayı uçtan başlayarak rulo şeklinde sarın.


Nokul nasx131l sarx131lx131r rulo


Sonra istenen miktarda bıçakla dilimlere ayırıp, yağlanmış büyük boy fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sürüp isterseniz susam serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Not: Arzu ederseniz iç malzeme olarak üzüm ve cevizi beraber kullanabilirsiniz (bu durumda iç harca şeker ilave etmeyin).


nokul dilimlenmesi


Bafra Nokul


Bir önceki yazımız olan Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi başlıklı makalemizde nasıl yapılır, Nohutlu ve resimli hakkında bilgiler verilmektedir.



Share via email

No comments:

Post a Comment